BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Zobne luske – nadgradnja nasmeha brez poškodb naravnih zob

Zobne luske predstavljajo inovativno rešitev za estetske probleme zob, ki omogočajo preoblikovanje nasmeha brez poškodb naravnih zob. Zaradi svoje estetske dovršenosti, minimalne invazivnosti in trajnosti so privlačna izbira za mnoge paciente, ki si prizadevajo za lep in sijoč nasmeh. V tem blogu vam predstavljamo vse podrobnosti o tej storitvi, katere so njene prednosti in kakšna je skupna cena.

AVTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

Svet zobozdravstva se nenehno razvija, da bi pacientom zagotovil najboljšo možno rešitev za njihov nasmeh. Ena izmed revolucionarnih tehnik, ki je osvojila svet estetike, so zobne luske. Ta inovativna metoda omogoča preoblikovanje nasmeha brez poškodb naravnih zob. V tej objavi na blogu raziskujemo, kako imajo zobne luske ključno vlogo v kozmetičnem zobozdravstvu in kako vam lahko pomagajo doseči želeni nasmeh.

KAJ SO ZOBNE LUSKICE?

Zobne luske so tanke, prožne lupine, ki se prilepijo na sprednje površine naravnih zob. Namenjeni so prekrivanju nepravilnosti, razbarvanj, manjših nepravilnosti v obliki zob ter ustvarjanju popolnega, sijočega nasmeha. Ta metoda je priljubljena med zvezdniki in številnimi ljudmi po vsem svetu, ki si prizadevajo za popoln nasmeh.

KAKŠNE SO PREDNOSTI ZOBNIH LUSKIC?

Estetska dovršenost

Ena najpomembnejših prednosti zobnih lusk je njihova sposobnost ustvarjanja estetske dovršenosti. Zabarvanja, ki jih z beljenjem ne moremo odstraniti, manjše nepravilnosti v obliki zob in medzobnih prostorov, vse to lahko rešimo z namestitvijo zobnih lusk. Zobne luske zagotavljajo naraven videz, estetika pa je njihova največja prednost.

Minimalna invazivnost

Postopek namestitve zobnih lusk je minimalno invaziven. Zobozdravnik površino sprednjih zob pripravi z minimalnim brušenjem, ki ohranja naravno strukturo zoba. Ta minimalna invazivnost jih naredi privlačne, saj so naravni zobje ohranjeni in ostanejo močni.

Vzdržljivost

Zobne luske so izdelane iz izjemno trpežnih materialov, kot je porcelan, ki so odporni na madeže in poškodbe. Ob pravilnem vzdrževanju lahko zobne prevleke zdržijo več let, zaradi česar so dolgoročna rešitev za estetske potrebe.

Hitra preobrazba

Zobne prevleke omogočajo hitro preobrazbo nasmeha. V večini primerov lahko pacienti dosežejo želeni videz že v nekaj obiskih pri zobozdravniku, kar je velik plus za tiste, ki si želijo hitrih rezultatov.

16

POSTOPEK NAMESTITEV ZOBNIH LUSK

1.korak: Posvetovanje in načrtovanje

Prvi korak v posegu je posvet z našim zobozdravnikom. Na vašem brezplačnem prvem posvetu bo zobozdravnik ocenil vašo ustno situacijo, se pogovoril o vaših ciljih in izbral najboljši pristop za preobrazbo vašega nasmeha. To je priložnost, da izrazite svoje želje in postavite vprašanja, tako da ste popolnoma obveščeni o procesu.

2.korak: priprava naravnih zob

V kolikor se odločite za vgradnjo lusk, vam bo po posvetu zobozdravnik pripravil površino sprednjih zob. Ta priprava lahko vključuje minimalno brušenje zob, da se ustvari prostor za luske. Ta korak omogoča, da se luske pravilno prilepijo na zobe.

3.korak: Odtis in izdelava

Po pripravi se vzamejo natančni odtisi vaših zob. Ti odtisi se uporabljajo za izdelavo zobnih lusk po meri. Naš protetični zobni tehnik s pomočjo teh odtisov izdela prevleke, ki bodo popolnoma ustrezale vašim zobem in estetskim ciljem.

4.korak: Nastavitev

Ko so furnirji izdelani, je na vrsti njihova namestitev. Zobozdravnik skrbno preveri pravilno prileganje lusk na vaše zobe in jih nato natančno prilepi. Namestitev zobnih lusk je običajno hiter postopek in povzroči takojšnjo preobrazbo nasmeha.

18

KAKO VZDRŽEVATI ZOBNE LUSKICE?

Vzdrževanje zobnih lusk ni zapleteno, vendar zahteva redno nego in higieno. Tukaj je nekaj nasvetov za vzdrževanluskje vaših furnirjev:

Redno ščetkanje in ustrezna ustna higiena: vzdržujte redno rutino ščetkanja.

Izogibanje hrani in pijači, ki povzroča madeže: Poskusite se izogibati temnim pijačam, kot so kava, črni čaj, rdeče vino ali gazirane pijače, ki lahko povzročijo madeže.

Redni obiski zobozdravnika: redni pregledi pri zobozdravniku so pomembni za ohranjanje zdravja in obstojnosti vaših lusk. Zobozdravnik bo preveril stanje vaših lusk in po potrebi izvedel potrebna popravila ali zamenjave.

KAKŠNA JE CENA ZOBNIH LUSK?

Celotna cena storitve namestitve zobnih lusk je odvisna od posamezne situacije in se razlikuje od pacienta do pacienta. Cena keramične luske na zob je 300,00 €, vendar se lahko razlikuje glede na trenutne popuste in načine plačila.

Zobne luske predstavljajo inovativno rešitev za estetske probleme zob, ki omogočajo preoblikovanje nasmeha brez poškodb naravnih zob. Zaradi svoje estetske dovršenosti, minimalne invazivnosti in trajnosti so privlačna izbira za mnoge paciente, ki si prizadevajo za lep in sijoč nasmeh.

17

Preden se odločite za namestitev zobnih lusk, je pomembno, da se posvetujete z zobozdravnikom, ki vam bo pomagal razumeti vse vidike tega posega in kako bo vplival na vaše ustno zdravje in estetiko. Preoblikovanje nasmeha je lahko izpolnjujoče in povrne vašo samozavest, zobne luske pa so orodje, ki vam to omogoča. Nasmejte se s ponosom!

Za več informacij izpolnite kontaktni obrazec in odgovorili vam bomo v zelo kratkem času z odgovori na vsa vaša vprašanja!

Naročite se na brezplačen specialistični pregled

Rezervirajte termin, ki vključuje brezplačen specialistični pregled ustne votline, posvet z zobozdravnikom, izdelavo načrta zdravljenja in cenovno ponudbo potrebnih tretmajev v skladu z vašimi željami in zmožnostmi.

Pred posredovanjem osebnih podatkov Vas prosimo, da si preberete našo Politiko zasebnosti in se seznanite na katere načine skrbimo za Vaše osebne podatke in kakšne pravice vam zagotavljamo.

Zadnje objave

Krvavenje dlesni - naključje ali razlog za skrb?

Preberi več
Preberi več

Krone ali luske: razlike in prednosti

Preberi več
Preberi več