Medicinski precizna 3D ilustracija ortodontske terapije

Kaj je ortodontija in kaj rešujemo z njeno pomočjo?

Ortodontija je veja stomatologije, ki se ukvarja s popravljanjem nepravilnega položaja zob in čeljusti. Cilj ortodontije ni samo estetsko reševanje težav, temveč tudi odpravljanje bolečih stanj ter motenj žvečenja. Ker je danes na voljo vsem, ortodontsko zdravljenje ni več luksuz, temveč potreba, ki je ne bi smeli prezreti.

Ortodonstska terapija u Zagrebu

Za koga je ortodontsko zdravljenje primerno?

Največ ortodontskih pacientov je najstnikov, ki imajo krive zobe ali katerih zobje niso na pravem mestu. Ortodontija pa je sicer primerna za vse paciente, ki niso zadovoljni z estetiko zob in vplivom težave na zdravje ustne votline. Kandidati za ortodontsko zdravljenje z nesnemnimi rešitvami so osebe, starejše od 13 let, medtem ko so lahko kandidati za ortodontsko zdravljenje s snemnimi rešitvami tudi osebe, mlajše od 13 let.

Naročite se na brezplačen pregled

Vrste ortodontskih zdravljenj in rešitev

Nesnemni (fiksni) zobni aparat (fiksna ortodontija)

Snemni zobni aparat (mobilna ortodontija)

Retencija (retainer)

Prozorni aparat za obe čeljusti (clear aligner)

Cilj ortodontije ni samo estetsko reševanje težav, temveč tudi odpravljanje bolečih stanj ter motenj žvečenja. Ker je danes na voljo vsem, ortodontsko zdravljenje ni luksuz, temveč potreba, ki je ne bi smeli prezreti.

Tina Rumoh Pernar

dr. med. dent.

  • IZDELAVA NESNEMNIH (FIKSNIH) IN SNEMNIH ZOBNIH APARATOV
  • IZDELAVA RETAINERJEV IN INDIVIDUALEN NAČRT ZDRAVLJENJA

Kako poteka ortodontsko zdravljenje?

Priprava na ortodontsko zdravljenje se začne z natančnim pregledom pri našem specialistu ortodontije. Po pregledu bo ta postavil diagnozo in vam priporočil najboljši načrt ortodontskega zdravljenja, s pomočjo katerega bomo dosegli najboljši možen položaj vaših zob.

Priprava na ortodontsko zdravljenje se začne z natančnim pregledom pri našem specialistu ortodontije. Po pregledu bo ta postavil diagnozo in vam priporočil najboljši načrt ortodontskega zdravljenja, s pomočjo katerega bomo dosegli najboljši možen položaj vaših zob.

01

Naročite se na brezplačen specialistični pregled

Rezervirajte termin, ki vključuje brezplačen specialistični pregled ustne votline, posvet z zobozdravnikom, izdelavo načrta zdravljenja in cenovno ponudbo potrebnih tretmajev v skladu z vašimi željami in zmožnostmi.

Pred posredovanjem osebnih podatkov Vas prosimo, da si preberete našo Politiko zasebnosti in se seznanite na katere načine skrbimo za Vaše osebne podatke in kakšne pravice vam zagotavljamo.

Pogosta vprašanja o ortodontiji

Kako dolgo traja ortodontsko zdravljenje?

Kdaj se nosi snemni aparat?

Kateri nesnemni (fiksni) aparat izbrati?

Katera je najboljša rešitev za nepravilen ugriz?

Kako dolgo je treba nositi retainer?

Kakšna je razlika med retainerjem in zobnim aparatom?

Je treba pred ortodontskim zdravljenjem popraviti vse nezdrave zobe?

Google ocene

4.8

411 ocene