Poiščite

Kaj storiti, ko so dlesni vnete?

Gingivitis, znan tudi kot vnetje dlesni, je ena najpogostejših bolezni ustne votline. To je vnetni proces, ki prizadene mehka tkiva, ki obkrožajo zob. Nekateri simptomi gingivitisa vključujejo krvavenje dlesni pri ščetkanju ali nitkanju, rdečico, oteklino, bolečino, občutljivost na toplo in hladno, slab zadah, umik dlesni in spremembe v položaju zob ter majanje. Ko so dlesni vnete, je lahko neprijetno in celo boleče. Vendar ne skrbite, obstajajo stvari, ki jih lahko storite, da olajšate nelagodje in pospešite celjenje.

Preberi več

Najboljše rešitve za brezzobe čeljusti: Poiščite svoj popoln nasmeh

Manjkajoči zobje ne vplivajo le na samozavest in videz, ampak lahko povzročijo tudi druge težave, kot so žvečenje hrane, govor in številne druge. Da bi preprečili nelagodje in zaplete, ki so posledica odlašanja z obiskom zobozdravnika in reševanja problema brezzobe čeljusti in izgube zob, je pomembno pravočasno odreagirati in izbrati storitev, ki bo vse zobne težave rešila hitro, neboleče in po ceni, ki ustreza bolniku. Izguba zob in brezzoba čeljust sta lahko za mnoge ljudi vir velikih frustracij in težav.

Preberi več

Kako lahko zobni laser bistveno skrajša čas in nevšečnosti pri zdravljenju zob?

Uporaba dentalnega laserja v zobozdravstvu postaja vse bolj priljubljena zaradi svoje natančnosti, učinkovitosti in manj škodljivih učinkov na zdravo tkivo in okolico. V polikliniki Arena Dental naši zobozdravniki uporabljajo dentalni laser pri različnih zobozdravstvenih posegih, vključno z odstranjevanjem kariesa, lasersko terapijo dlesni, gingivektomijo, beljenje zob in razbarvanje zob.

Preberi več