BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Zakaj ALL-ON-4 stane tako veliko?

Metoda ALL-ON-4 je ena od dražjih posegov v zobozdravstvenih ambulantah, s katero rešujemo popolno brezzobost, pacienti pa s tem pridobijo poln niz zob in doživljenjsko rešitev. Pogosto nas pacienti sprašujejo, zakaj je ALL-ON-4 tako drag in kaj upravičuje njegovo ceno? Danes bomo poskušali pojasniti, kaj se skriva za tako visoko ceno posega ALL-ON-4.

AVTOR ČLANKA

Ivor Sokolić dr.med.dent.

Katere so prednosti metode ALL-ON-4?

Preden se lotimo finančnih vidikov, je pomembno razumeti samo metodo in njene prednosti. ALL-ON-4 je najučinkovitejša in najpogostejša zobozdravstvena rešitev za težavo popolne brezzobosti. "All on four" v dobesednem prevodu pomeni "vse na štiri", kar označuje vgradnjo fiksnega zobnega mostička (s vsemi zobmi) na štiri implantate, v enega ali oba čeljustna loka. Vgrajeni zobni implantati delujejo kot nekakšni nosilci, na katere se postavi in trajno pritrdi nadomestek v obliki fiksnega zobnega mostička.

Ko nas pacienti obiščejo s težavo popolne brezzobosti, delne brezzobosti, pri kateri zobje niso primerni za nosilce proteze, ali pri napredovali paradontozi, pri katerem so vsi zobje indicirani za puljenje, potem je naša izbira prav metoda ALL-ON-4. Ta metoda je izjemno priljubljena zaradi svojega uspeha pri zagotavljanju stabilnosti, funkcionalnosti in estetike pacientom ter se uvršča med najboljše zobozdravstvene rešitve tudi glede trajnosti nasmeha!

Stabilnost in funkcionalnost

Metoda ALL-ON-4 zagotavlja izjemno stabilnost in funkcionalnost. Postavitev štirih zobnih implantatov na optimalne točke v čeljusti omogoča enakomerno porazdelitev obremenitve na implantate. To ravnovesje zagotavlja trdno pritrditev mostu, kar pacientom omogoča normalno žvečenje hrane in uživanje v vsakodnevnih dejavnostih brez strahu pred premikanjem zob. Ker naši zobozdravniki trajno pritrdijo zobni most na implantate v ordinaciji, pacienti niso potrebni in niti nimajo možnosti sami odstraniti mostu. V primeru potrebe lahko pacient vedno obišče nas, mi pa bomo to storili namesto njih.

Visoka estetika nasmeha

Eden ključnih ciljev metode ALL-ON-4 je zagotoviti pacientom naraven in estetsko privlačen nasmeh. Most ali proteza, ki se namesti na implantate, se izdela glede na individualne potrebe pacienta in se prilagodi barvi, obliki in velikosti naravnih zob. Ta pristop zagotavlja, da se nasmeh prilega videzu obraza in pacientom daje zaupanje in samozavest pri njihovem vsakodnevnem medsebojnem delovanju z drugimi.

Iskustvo našeg pacijenta (9)

Doživljenjska rešitev

Kar zadeva trajnost, lahko rečemo, da je ALL-ON-4 metoda ena najboljših storitev glede vzdržljivosti in trajnosti. Da bi nasmeh s to metodo trajal čim dlje, celo vse življenje, je najpomembneje resno jemati dobro ustno higieno. Naši zdravniki vedno na koncu terapije podajo podrobna navodila za pravilno ohranjanje ustnega zdravja, in če se jih pravilno držite ter redno prihajate na letne preglede, bodo rezultati odlični!

Povrnitev samozavesti

Izguba zob lahko negativno vpliva na pacientovo samozavest. ALL-ON-4 metoda pacientom omogoča, da povrnejo svoj nasmeh in samozavest. S prenovljenim nasmehom, ki izgleda naravno, in funkcionalnostjo, ki jo ta metoda zagotavlja, se pacienti lahko počutijo samozavestno glede svojega videza in se vrnejo k normalnim dejavnostim brez omejitev.

Kakšna je dejanska cena metode ALL-ON-4?

Cena postopka ALL-ON-4 se giblje od 7.346 € in je odvisna od pacientove zobozdravstvene situacije, števila implantatov, ki se vgrajujejo, ter individualnega načrta zdravljenja, vstavljanja in kompleksnosti posega.

Na primer, če pacient pride k nam s dotrajano snemno protezo in ob prihodu nima zob v čeljusti ter ni potrebno dodatno zdravljenje in puljenje zob, se takoj nadaljuje s posegom in od skupne cene se odšteje na primer cena puljenja zob.

Po drugi strani, če pacient pride k nam s dotrajanim fiksnim delom ALL-ON-4 in ima ustrezno implantološko knjižico (potrdilo o blagovni znamki in modelu implantatov), mu vstavljanje implantatov ne zaračunamo.

Vsak primer je individualen in se razlikuje od pacienta do pacienta. Vendar pa obstaja način, kako lahko pacient pred začetkom terapije izve, koliko bi celotno zdravljenje natančno stalo, od začetka do konca, in to je brezplačen prvi pregled. Vsakemu pacientu omogočimo, da nas obišče na prvem pregledu, kjer mu popolnoma brezplačno omogočimo podrobne posvete z zdravnikom, številne nasvete, celovito analizo trenutnega zobozdravstvenega stanja pacienta ter sestavljanje načrta terapije. Po brezplačnem prvem pregledu pacient dobi dovolj časa, da se odloči, ali želi vstopiti v terapijo ali ne. Če se pacient ne odloči za terapijo, še vedno ne bo plačal ničesar, če pa se odloči, da bo dobil nov nasmeh ravno pri nas, poiščemo prvi prost termin in začnemo pot k novemu nasmehu!

Iskustvo našeg pacijenta (7)

Kaj vključuje metoda ALL-ON-4 in zakaj je skupna cena tako visoka?

ALL-ON-4 metoda je ena izmed dražjih posegov, vendar se za ceno skriva nekaj, česar ni mogoče ovrednotiti. To je trajna rešitev vseh težav z zobmi, trajno odpravljanje zobobola in prikrivanje nasmeha. Naši pacienti, ki so se odločili za to metodo, pogosto pravijo, da občutek zadovoljstva in kakovosti novega nasmeha upravičuje ceno te storitve in da bi se za to metodo odločili že veliko prej, če bi vedeli. To še posebej poudarjajo tisti pacienti, ki so se dolga leta borili z groznimi zoboboli, slabim estetskim videzom in neprijetnim zadahom ter tisti, ki so pred odločitvijo za ALL-ON-4 metodo preizkusili več cenejših posegov pri drugih zobozdravnikih, ki so se izkazali za slabe kakovosti in so privedli do let dolgega odlašanja, dodatnih posegov in zapravljenega denarja. Glavni razlog, da je ta metoda dražja v primerjavi s tradicionalnimi metodami, je kompleksnost postopka in visoka kakovost uporabljenih materialov.

Tukaj je nekaj dejavnikov, ki prispevajo k visokim stroškom ALL-ON-4 metode:

Kirurški poseg: Vstavljanje implantatov zahteva kirurški poseg, ki ga izvaja specializirani oralni kirurg. Ta postopek zahteva visoko raven strokovnosti in natančnosti, pa tudi uporabo posebne opreme in materialov.

Kakovost implantatov: Implantati, ki se uporabljajo pri metodi All-on-4, so visokokakovostni zobni implantati izdelani iz biokompatibilnih materialov, kot je titan. Ti implantati so dražji od tradicionalnih protetičnih rešitev.

Protetično delo: Izdelava protetičnega dela za metodo All-on-4 zahteva posebne veščine in materiale. Estetsko privlačen in funkcionalen most ali proteza morata biti izdelana, da nadomestita celotno vrsto zob. To vključuje oblikovanje, izdelavo in prilagajanje protetičnega dela s strani strokovnjaka.

Dodatni postopki: Pred samim vstavljanjem implantatov je lahko potrebno izvesti dodatne postopke, kot so puljenje zob, kostni presadki ali zdravljenje dlesni. Ti dodatni postopki lahko dodatno povečajo stroške zdravljenja.

Iskustvo našeg pacijenta (14)

Če želite izboljšati kakovost svojega življenja in se za vedno znebiti vseh težav z zobmi, ne čakajte. Prijavite se na brezplačen prvi pregled, pogovorili se bomo in vam ponudili več različnih rešitev. Prepričani smo, da obstaja rešitev, ki vam bo ustrezala in vrnila nasmeh na vaš obraz, še preden si lahko predstavljate! Kontaktirajte nas brez zadržkov na telefonsko številko 080 2800 ali po elektronski pošti na info@arenadental.si. Tu smo za vas!

Naročite se na brezplačen specialistični pregled

Rezervirajte termin, ki vključuje brezplačen specialistični pregled ustne votline, posvet z zobozdravnikom, izdelavo načrta zdravljenja in cenovno ponudbo potrebnih tretmajev v skladu z vašimi željami in zmožnostmi.

Pred posredovanjem osebnih podatkov Vas prosimo, da si preberete našo Politiko zasebnosti in se seznanite na katere načine skrbimo za Vaše osebne podatke in kakšne pravice vam zagotavljamo.

Zadnje objave

Zakaj delati estetske posege obraza v zobozdravstveni polikliniki?

Preberi več
Preberi več

Krvavenje dlesni - naključje ali razlog za skrb?

Preberi več
Preberi več