BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Osnove Zobnih Implantatov: PRVI KORAK K TRAJNEMU NASMEHU

Zobni implantati niso le tehnološko napredna rešitev za zamenjavo izgubljenih zob, ampak tudi ključ do povratka nasmeha, ki bo trajal vse življenje. Prvi korak k trajnemu nasmehu se začne s posvetovanjem z izkušenimi strokovnjaki, ki vas bodo vodili skozi postopek in vam nudili personalizirano nego. Če sanjate o popolnem nasmehu in izboljšani kakovosti življenja, bi zobni implantati lahko bili prav to, kar potrebujete.

AVTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

Lep in zdrav nasmeh igra pomembno vlogo v našem življenju. Poleg estetike nasmeha, ki je ključnega pomena za individualni vtis, je prav tako pomembno razmišljati o funkcionalni strani zdravih zob. V situacijah, ko se pacienti soočijo z izgubo zob, pogosto to dojemajo kot nerešljiv problem, ki ga je treba sprejeti, namesto situacije, ki je zelo rešljiva. Sodobne zobozdravstvene tehnologije ponujajo revolucionarno rešitev, ki ne samo izpolnjuje funkcijo izgubljenega zoba, ampak popolnoma neopazno nadomesti vrzeli, ustvarjajoč trajen in zdrav nasmeh - govorimo o zobnih implantatih.

Kaj pravzaprav so zobni implantati?

Zobni implantati so revolucionarna zobozdravstvena inovacija, ki pacientom ponuja trajno in estetsko zadovoljivo rešitev za zamenjavo izgubljenih ali poškodovanih zob. Osnovna struktura zobnega implantata sestoji iz treh ključnih delov:

  1. Implantat: Implantat predstavlja jedro tega postopka. Izdelan iz biokompatibilnega titana, ta del se vstavi neposredno v čeljust. Poleg izjemne biokompatibilnosti titan omogoča postopno integracijo z okoliško kostjo. Ta ključni proces, imenovan ozeointegracija, rezultira v trdnem povezovanju implantata s kostjo, zagotavljajoč stabilno osnovo za nadgradnjo. V naši kliniki lahko najdete premium vrsto zobnih implantatov (Straumann) in standardno vrsto (MIS). Več o vrstah zobnih implantatov lahko preberete tukaj: povezava do spletne strani.
  2. Abutment (nadgradnja): Po uspešni ozeointegraciji se vstavi nadgradnja, s čimer se poveže implantat z nadgradnjo. Nadgradnja je struktura, ki izstopa nad linijo dlesni in služi kot platforma za postavitev proteznega zoba. Abutment omogoča natančno pozicioniranje nadgradnje, ustvarjajoč povezovalni element med titanovim implantatom in proteznim delom.
  3. Protezna nadomestka (zobna krona): Ko sta implantat in nadgradnja postavljeni, je čas za postavitev proteznega nadomestka, torej zobnih kron. Zobne krone so izdelane iz visokokakovostnih materialov, in po izbiri najboljše vrste za vas, se ta zobna krona prilagodi barvi, obliki in velikosti preostalih zob, dosežejoč izjemno naraven videz.

Postopek namestitve

Brezplačen prvi pregled

Brezplačen prvi pregled predstavlja začetno točko v postopku namestitve titanovih zobnih implantatov. Strokovnjaki podrobno analizirajo zobozdravstveno stanje, ocenjujejo zdravje preostalih zob in identificirajo potrebe po morebitnih dodatnih posegih, kot je puljenje zob, ki so nepopravljivo poškodovani. Hkrati se ocenjuje kakovost kosti, da bi se določila primernost za namestitev implantatov.

Kirurški poseg

Po temeljiti analizi drugi korak vključuje kirurški poseg za namestitev implantatov. Pred začetkom posega boste prejeli lokalno anestezijo in ne boste čutili nobene bolečine. Postopek namestitve enega implantata traja približno 15 minut in se izvaja s vstavljanjem titanovega vijaka v kost čeljusti. Takoj po posegu boste prejeli antibiotik in analgetik ter boste lahko normalno delovali.

Proces integracije implantatov s kostjo

Po uspešnem kirurškem posegu je tretji korak proces integracije implantatov s kostjo. Ta ključno obdobje traja približno tri mesece, med katerim je pomembno vzdrževati redno ustno higieno. To vključuje redno ščetkanje zob zjutraj in zvečer, uporabo zobne nitke in ustnega izpiranja. Po posegu vam bomo priporočili posebne izdelke za postoperativno nego in strokovno vzdrževanje ustne higiene, skupaj z rednimi pregledi.

Namestitev nadgradnje

Po zaraščanju bomo vgradili protezni nadomestek, torej zobno krono, ki jo izdelamo po najvišjih standardih kakovosti in za katero nudimo večletno jamstvo.

4

Prednosti namestitve zobnih implantatov v kliniki Arena Dental

Zobni implantati predstavljajo revolucionarno alternativo za zamenjavo izgubljenega zoba, in koristi te rešitve segajo daleč preko le estetskega vidika. Prinašamo vam ključne prednosti za izbiro te zobozdravstvene rešitve!

Podrobna posvetovanja s kirurgom pred posegom: Vaša varnost in zaupanje sta najina prednostna naloga. Pred samim postopkom nudimo podrobna posvetovanja z izkušenim kirurgom. Ta osebni pristop omogoča pacientom, da postavljajo vprašanja, izražajo svoje želje in dobijo jasno sliko načrta zdravljenja. Individualiziran pristop zagotavlja, da se vsak korak prilagodi vašim potrebam, zagotavljajoč, da se počutite popolnoma informirane in udobno skozi ves postopek.

Hitra in brezboleča obravnava v moderno opremljeni specialistični ordinaciji: Zahvaljujoč naprednim tehnologijam in izkušenemu strokovnemu timu se poseg izvaja hitro, učinkovito in brez bolečin. Zavezani smo ustvarjanju prijetnega okolja, ki zmanjšuje stres in strahove pacientov, jim omogoča, da se počutijo varne in sproščene, kot doma!

Vrhunsko nego in kakovost materialov po dostopnih cenah: Naša misija je zagotoviti vrhunske storitve po dostopnih cenah, s čimer pacientom omogočamo dostop do vrhunske zobozdravstvene oskrbe brez finančnih bremen.

Doživljenjsko jamstvo za zobne implantate: Vaša varnost in dolgoročno zadovoljstvo sta pomembna. Stojimo za svojim delom in zagotavljamo doživljenjsko jamstvo za zobne implantate. To jamstvo odraža naše močno zaupanje v visok standard naših storitev, kar pacientom zagotavlja dodatno varnost.

Namestitev po najvišjih standardih (certifikat ISO 9001:2015): Naša predanost kakovosti je vidna na vsakem koraku procesa. Imamo potrdilo certifikata ISO 9001:2015, kar pomeni, da naša praksa sledi najvišjim mednarodnim standardom. To potrdilo zagotavlja pacientom, da bo namestitev njihovih zobnih vsadkov izvedena po najvišjih standardih odličnosti.

Strokovna podpora pred, med in po posegu: Vaše zaupanje v naš tim se nanaša na vse faze procesa. Zagotavljamo strokovno podporo pred, med in po posegu. Naš strokovni tim je posvečen vašemu celotnemu ustnemu zdravju in blaginji. Prosto postavljajte vprašanja, delite svoje skrbi - tukaj smo, da vam nudimo podporo in varnost skozi celotno vaše potovanje proti sijočemu nasmehu.

3

Zobni implantati niso le tehnološko napredna rešitev za zamenjavo izgubljenih zob, ampak tudi ključ do povratka nasmeha, ki bo trajal vse življenje. Prvi korak k trajnemu nasmehu se začne s posvetovanjem z izkušenimi strokovnjaki, ki vas bodo vodili skozi postopek in vam nudili personalizirano nego. Če sanjate o popolnem nasmehu in izboljšani kakovosti življenja, bi zobni implantati lahko bili prav to, kar potrebujete.

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja ali želite informacije o možnostih reševanja problema brezzobe čeljusti, nas kontaktirajte še danes na številko 080 2800, po elektronski pošti na info@arenadental.si ali s izpolnjevanjem kontaktnega obrazca pod tem blogom. Oglasite se - vaš nov nasmeh čaka na vas!

Naročite se na brezplačen specialistični pregled

Rezervirajte termin, ki vključuje brezplačen specialistični pregled ustne votline, posvet z zobozdravnikom, izdelavo načrta zdravljenja in cenovno ponudbo potrebnih tretmajev v skladu z vašimi željami in zmožnostmi.

Pred posredovanjem osebnih podatkov Vas prosimo, da si preberete našo Politiko zasebnosti in se seznanite na katere načine skrbimo za Vaše osebne podatke in kakšne pravice vam zagotavljamo.

Zadnje objave

Krvavenje dlesni - naključje ali razlog za skrb?

Preberi več
Preberi več

Krone ali luske: razlike in prednosti

Preberi več
Preberi več