BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Najboljše rešitve za brezzobe čeljusti: Poiščite svoj popoln nasmeh

Manjkajoči zobje ne vplivajo le na samozavest in videz, ampak lahko povzročijo tudi druge težave, kot so žvečenje hrane, govor in številne druge. Da bi preprečili nelagodje in zaplete, ki so posledica odlašanja z obiskom zobozdravnika in reševanja problema brezzobe čeljusti in izgube zob, je pomembno pravočasno odreagirati in izbrati storitev, ki bo vse zobne težave rešila hitro, neboleče in po ceni, ki ustreza bolniku. Izguba zob in brezzoba čeljust sta lahko za mnoge ljudi vir velikih frustracij in težav.

AVTOR ČLANKA

Branka Horvat

Katere storitve lahko rešijo izgubo zob?

Na srečo obstaja več rešitev za to težavo, med katerimi je najbolj priljubljena zobna implantacija, predvsem metoda »All-on-4«.

All-on-4 metoda. Metoda All-on-4 je ena najbolj priljubljenih in učinkovitih metod za boj proti brezzobi čeljusti. S to metodo bo zobozdravnik v čeljust vgradil štiri implantate. Ti implantati bodo nameščeni tako, da se bodo lahko naslonili na čeljust, nanje pa bo nameščen fiksni mostiček, ki bo nadomestil vse zobe v zgornji ali spodnji čeljusti. Ta mostiček je trajen in ga ni mogoče odstraniti samega, tako da imajo lahko pacienti nasmeh, ki izgleda in deluje kot pravi zobje.

Mobilne proteze. Zobne proteze so ena najstarejših rešitev za brezzobe čeljusti in so še vedno zelo priljubljene. Obstajajo delne proteze, ki se uporabljajo, ko manjka le nekaj zob, in obstajajo popolne proteze, ki se uporabljajo, ko manjkajo vsi zobje v zgornji ali spodnji čeljusti. Zobne proteze so običajno narejene iz akrila in kovine in jih je mogoče po potrebi odstraniti in namestiti nazaj v usta.

Zobni mostički. Mostički so še ena rešitev za brezzobe čeljusti, še posebej, če manjka le nekaj zob. Mostički so sestavljeni iz umetnih zob, ki so pritrjeni na naravne zobe ali implantate na obeh straneh reže v ustih. Ti mostovi so lahko izdelani iz različnih materialov, vključno s keramiko, cirkonijem ali kovino, in lahko trajajo več let.

Zobni implantati. Implantati so še ena priljubljena rešitev za brezzobe čeljusti. To so majhni vijaki iz titana, ki se vstavijo v čeljust in služijo kot nadomestek za korenino zoba. Ko so implantati nameščeni, se nanje lahko pritrdi fiksni mostiček, lahko pa se uporabljajo tudi kot osnova za protezo. Implantati so trajna rešitev, ki ob pravilnem vzdrževanju, dobri ustni higieni in rednih zobozdravniških pregledih lahko traja vse življenje.

Untitled (1080 × 750px)

Od česa je odvisna izbira najboljše rešitve za nov nasmeh?

Konec koncev obstaja veliko rešitev za brezzobe čeljusti in izbira prave rešitve je odvisna od številnih dejavnikov, vključno z vašimi osebnimi željami, zdravjem čeljusti, finančnimi zmožnostmi in drugimi posebnimi potrebami. Najbolje je, da se o svojih možnostih pogovorite s svojim zobozdravnikom in skupaj poiščete najboljšo rešitev za vas.

Pomembno je poudariti, da rešitve za brezzobe čeljusti niso le estetsko pomembne, ampak pomembne tudi za ohranjanje zdravja ust in telesa kot celote. Manjkajoči zobje lahko povzročijo izgubo kosti v čeljusti, kar lahko povzroči dodatne težave, kot sta zmanjšana funkcionalnost čeljusti in izpostavljenost občutljivosti zobnih korenin. S pravočasnim reševanjem te težave lahko preprečite nadaljnje težave in izboljšate splošno zdravje.

Skratka, brezzoba čeljust ni konec sveta in rešitev za ta problem je veliko. Metoda All-on-4 je za mnoge priljubljena in učinkovita možnost, vendar obstajajo številne druge rešitve, vključno z zobnimi protezami, mostički in implantati. Pogovor s svojim zobozdravnikom in premišljena odločitev vam lahko pomagata najti najboljšo rešitev za vas in vašo brezzobo čeljust.

Untitled (1080 × 750px) (1)

Kako do brezplačnega prvega pregleda?

V kolikor imate težavo z brezzobo čeljust, ne oklevajte in se pogovorite s svojim zobozdravnikom o svojih možnostih in čim prej začnite iskati rešitev. Povrnitev nasmeha in ustnega zdravja lahko spremeni vaše življenje na bolje.

Zato, če imate kakršna koli vprašanja ali želite razpravljati o možnostih za rešitev vaše brezzobe čeljusti, nas kontaktirajte še danes, tako da nas pokličete na 080 2800, pošljete e-pošto na info@arenadental.si ali izpolnite kontaktni obrazec pod tem blogom. Kontaktirajte nas - čaka vas novi nasmeh!

Zadnje objave

Krvavenje dlesni - naključje ali razlog za skrb?

Preberi več
Preberi več

Krone ali luske: razlike in prednosti

Preberi več
Preberi več