BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Izbira znamke zobnih implantatov: Ali odločitev vpliva na pacientovo ustno zdravje?

Ko gre za nadomeščanje izgubljenih zob, so zobni implantati postali zlati standard. Pacientom lahko povrnejo nasmeh in samozavest, hkrati pa zagotavijo trajen in funkcionalen nadomestek naravnih zob. Se pa postavlja vprašanje: Ali je izbira znamke zobnih implantatov res pomembna? V tem blogu podrobneje raziskujemo to temo in primerjamo standardne implantate znamke MIS in vrhunske implantate znamke Straumann, tako da ste lahko prepričani v svojo odločitev o ustnem zdravju.

AVTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

Preden se lotimo razmišljanja o blagovnih znamkah, je pomembno razumeti, kako pomembni so zobni implantati za ustno zdravje. Izguba zob, bodisi zaradi poškodbe, bolezni dlesni ali drugih razlogov, lahko resno vpliva na splošno ustno zdravje. V takih situacijah postanejo zobni implantati ključni dejavnik ohranjanja in izboljšanja ustnega zdravja.

Ena izmed ključnih prednosti zobnih implantatov je ohranjanje čeljusti in kostne gostote. Izguba zob lahko povzroči premik čeljustne kosti, kar ima resne posledice za obliko obraza in funkcionalnost preostalih zob. Da bi ohranili strukturo čeljustne kosti, zobni implantati simulirajo korenine izgubljenih zob in ustni votlini povrnejo funkcionalnost. Izguba zob lahko bistveno oteži žvečenje hrane in izgovarjanje besed, kar lahko negativno vpliva na vsakdanje življenje. Implantati omogočajo pacientom, da jedo raznoliko hrano in jasno govorijo, kar izboljša njihovo kakovost življenja.

Poleg tega zobni implantati ščitijo preostale zobe, medtem ko druge metode nadomeščanja zob, kot so mostički, zahtevajo brušenje in poškodovanje zdravih zob, da se zagotovi pravilna namestitev.

Kakšna je razlika med standardnimi in vrhunskimi rešitvami implantatov?

Obe vrsti zobnih implantatov sta si podobni in ne moremo trditi, da so kakšne večje razlike ali da ena vrsta zobnega implantata nima tega, kar ima druga, in obratno.

Pri standardnih implantatih ponuja znamka MIS več ključnih prednosti, po katerih so znani:

  • Cenovna dostopnost: implantati MIS so cenovno ugodnejši od premium možnosti, zaradi česar so boljša možnost za paciente, ki iščejo učinkovito in funkcionalno rešitev.
  • Zanesljivost: MIS ima dolgoletni ugled v zobozdravstvu. Njihovi implanti so se izkazali za zanesljive in kakovostne.
  • Hitra razpoložljivost: standardni implantati MIS so pogosto na voljo v številnih zobozdravstvenih klinikah, kar skrajša čakalne dobe pacientov.

Po drugi strani pa so vrhunski implantati znamke Straumann znani po:

  • Vrhunski materiali: Straumann implantati so izdelani iz titana in so znani po visoki čistosti, kar zagotavlja vzdržljivost in odpornost implantatov.
  • Estetska vrednost: Straumann implantati so zasnovani tako, da se popolnoma prilegajo vašim zobem in zagotavljajo izjemno naraven videz.
  • Dolgoročna naložba: Premium implantati pogosto zagotavljajo dolgoročno varnost in zadovoljstvo pacientov.
  • Večja natančnost: Pri Premium implantatih proizvajalec daje večjo garancijo glede natančnosti obdelave implantata, tako njegove površine in natančnih dimenzij, kot tudi kakovostne stabilnosti materijala skozi čas.

Blog header (21)

Kako izbrati pravo znamko implantata?

Pri izbiri znamke zobnih implantatov je pomembno biti pozoren na naslednje dejavnike:

Finančni vidik: Vaš proračun igra ključno vlogo pri izbiri implantata. Upoštevajte svoje finančne možnosti in poiščite ravnovesje med ceno in kakovostjo.

Osebne preference: Če vam je videz izjemno pomemben, so vrhunski implantati morda boljša izbira. V kolikor iščete funkcionalnost in vzdržljivost, so standardni implantati povsem sprejemljivi.

Posvet z zobozdravnikom: Vaš zobozdravnik je vaš najboljši svetovalec. Ocenili bodo vaše ustno zdravje, potrebe in želje ter priporočili najboljšo izbiro.

Pomembno je poudariti, da sta obe vrsti zobnih implantatov izjemno biokompatibilni, kar pomeni, da se enostavno zrasteta s čeljustno kostjo in se obnašata kot naravni zob.

44

Poleg tega v Polikliniki Arena Dental zagotavljamo doživljenjsko garancijo na vgrajen zobni implantat, tako da se lahko naši pacienti varno prepustijo rokam naših zobozdravnikov in jim zaupajo.

Izbira znamke zobnih implantatov lahko pomembno vpliva na vaše ustno zdravje in splošno kakovost življenja. Ne glede na to ali izberete standardne implantate znamke MIS ali vrhunske implantate znamke Straumann, pomembno je razumeti vaše potrebe in proračun.

Vaša odločitev o ustnem zdravju mora temeljiti na individualnih željah in strokovnem nasvetu vašega zobozdravnika. Usposobljen zobozdravnik in pravilna nega implantatov sta ključ do uspešnega postopka implantacije, ne glede na to, katero znamko izberete.

Z veseljem vam bomo svetovali, kateri implantat je za vas najbolj primeren, zato nas kontaktirajte in dogovorili se bomo za brezplačen pregled in svetovanje, ki vam najbolj ustreza!

43

Naročite se na brezplačen specialistični pregled

Rezervirajte termin, ki vključuje brezplačen specialistični pregled ustne votline, posvet z zobozdravnikom, izdelavo načrta zdravljenja in cenovno ponudbo potrebnih tretmajev v skladu z vašimi željami in zmožnostmi.

Pred posredovanjem osebnih podatkov Vas prosimo, da si preberete našo Politiko zasebnosti in se seznanite na katere načine skrbimo za Vaše osebne podatke in kakšne pravice vam zagotavljamo.

Zadnje objave

Krvavenje dlesni - naključje ali razlog za skrb?

Preberi več
Preberi več

Krone ali luske: razlike in prednosti

Preberi več
Preberi več