BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Kako lahko zobni laser bistveno skrajša čas in nevšečnosti pri zdravljenju zob?

Uporaba dentalnega laserja v zobozdravstvu postaja vse bolj priljubljena zaradi svoje natančnosti, učinkovitosti in manj škodljivih učinkov na zdravo tkivo in okolico. V polikliniki Arena Dental naši zobozdravniki uporabljajo dentalni laser pri različnih zobozdravstvenih posegih, vključno z odstranjevanjem kariesa, lasersko terapijo dlesni, gingivektomijo, beljenje zob in razbarvanje zob.

AVTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

Dentalni laser postaja vse bolj priljubljen v zobozdravstvenih ordinacijah po vsem svetu. V polikliniki Arena Dental smo ena izmed vodilnih zobozdravstvenih klinik na Hrvaškem, ki v sklopu svoje zobozdravstvene storitve nudi dentalni laser. V tem blogu želimo z vami deliti prednosti uporabe zobnega laserja in kako ga naši zobozdravniki uporabljajo pri različnih zobozdravstvenih zdravljenjih.

Kakšne so prednosti zobnega laserja?

Dentalni laser je tehnologija, ki uporablja žarek svetlobe visoke intenzivnosti za zdravljenje zob in tkiv v ustih. Uporaba zobnega laserja ima številne prednosti. Dentalni laser poleg tega, da omogoča natančnejše in učinkovitejše zdravljenje, manj škodljivo vpliva na zdravo tkivo in okolico.

Prav tako dentalni laser pomaga pri obvladovanju krvavitev med posegom, kar pomeni, da se posegi izvajajo hitreje in bolj neboleče. Poleg tega lahko zobni laser pomaga tudi pri obvladovanju okužb in spodbuja celjenje ran.

laser-blog-3

Uporaba dentalnega laserja pri zdravljenju zob

Ena od aplikacij zobnega laserja je odstranjevanje kariesa in popravilo zob. Zahvaljujoč natančnosti laserja lahko karies odstranimo, ne da bi poškodovali zdravo zobno tkivo, s čimer dosežemo boljšo kakovost popravila.

Zobni laser se uporablja tudi za zdravljenje bolezni dlesni in odstranjevanje bakterij iz žepkov dlesni. Ta aplikacija se imenuje "laserska terapija dlesni" in se je izkazala za zelo učinkovito v boju proti okužbam in spodbujanju rasti novega, zdravega tkiva.

Druga uporaba zobozdravstvenega laserja je zarezovanje mehkih tkiv, kot je ustna sluznica ali jezik. Ta postopek se uporablja za odstranjevanje tumorjev, bradavic ali drugih neoplazem iz ust. Laser se uporablja tudi pri gingivektomiji, kjer se odstrani del dlesni, ki prekriva zobe, da se izboljša videz nasmeha.

V Polikliniki Arena Dental so naši zobozdravniki visoko usposobljeni za uporabo dentalnega laserja za vsa zgoraj omenjena zdravljenja. Poleg tega se dentalni laser uporablja tudi pri beljenju zob in odstranjevanju madežev z zob. Uporaba dentalnega laserja za te aplikacije omogoča hitrejše in učinkovitejše zdravljenje, poleg tega pa zmanjša tveganje za poškodbe zdravega zobnega tkiva.

laser-blog-1

Zobozdravstveni laser Lite Touch

V polikliniki Arena Dental uporabljamo dentalni laser LiteTouch, ki ima nizko stopnjo vibracij in hrupa, kar zmanjšuje stres pacienta med zdravljenjem. Prav tako naši zobozdravniki skrbno prilagodijo moč laserja in dolžino pulza za vsakega pacienta, da bi dosegli najboljši rezultat.

Poleg številnih prednosti, ki jih ponuja dentalni laser, velja omeniti tudi to, da je uporaba dentalnega laserja varna in neboleča. Veliko pacientov pogosto skrbi bolečina in nelagodje med zobozdravstvenimi posegi, vendar uporaba zobozdravstvenega laserja pomaga zmanjšati to nelagodje.

Če razmišljate o zobozdravstvenem posegu in vas zanima, ali boste uporabili zobni laser, nas kontaktirajte, da vam posredujemo več informacij. Naši zobozdravniki bodo poskrbeli za najboljšo storitev in zdravljenje z uporabo najnovejše tehnologije.

laser-blog-2

Rezervirajte termin še danes

Uporaba dentalnega laserja v zobozdravstvu postaja vse bolj priljubljena zaradi svoje natančnosti, učinkovitosti in manj škodljivih učinkov na zdravo tkivo in okolico. V polikliniki Arena Dental naši zobozdravniki uporabljajo dentalni laser pri različnih zobozdravstvenih posegih, vključno z odstranjevanjem kariesa, lasersko terapijo dlesni, gingivektomijo, beljenje zob in razbarvanje zob.

Uporabljamo dentalni laser LiteTouch, ki je varen in neboleč, naši zobozdravniki pa so visoko usposobljeni za uporabo dentalne laserske tehnologije. V kolikor iščete zobozdravstveni poseg, vas prosimo, da nas kontaktirate, da vam zagotovimo več informacij o uporabi zobnega laserja in najboljšo možno storitev.

Naročite se na brezplačen specialistični pregled

Rezervirajte termin, ki vključuje brezplačen specialistični pregled ustne votline, posvet z zobozdravnikom, izdelavo načrta zdravljenja in cenovno ponudbo potrebnih tretmajev v skladu z vašimi željami in zmožnostmi.

Pred posredovanjem osebnih podatkov Vas prosimo, da si preberete našo Politiko zasebnosti in se seznanite na katere načine skrbimo za Vaše osebne podatke in kakšne pravice vam zagotavljamo.

Zadnje objave

Krvavenje dlesni - naključje ali razlog za skrb?

Preberi več
Preberi več

Krone ali luske: razlike in prednosti

Preberi več
Preberi več